Werkwijze

Het is prettig om van tevoren te weten wat u kunt verwachten. Hierbij leg ik uit hoe mijn werkwijze is en waarom.

1. Intake (1e consult)

Een intakegesprek is het allereerste consult. Voorafgaand hieraan hebben we al contact gehad, per telefoon of email of een andere manier.

Voorafgaand aan het eerste consult ontvangt u van mij één of meerdere vragenlijsten. Deze ontvang ik graag uiterlijk 2 dagen vóór het consult ingevuld retour, per email of via de post. Daarnaast verzoek ik u de medicatie en/of supplementen die u gebruikt mee te nemen.

Een intakegesprek duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Langer is niet zinvol. Dat is vaak te belastend voor u als patiënt. Er komt nogal wat aan informatie binnen! Uitzonderingen bevestigen de regel, maar langer is niet altijd beter….

Tijdens het intakegesprek brengen we samen uw situatie in kaart. Hierbij bespreken we de door u ingevulde vragenlijsten waarbij ik enkele tot meerdere vragen graag toegelicht wil hebben en we deze samen ook uitdiepen. Een vragenlijst is één ding, maar face-to-face zaken bespreken brengt absoluut meer diepgang. En die is ontzettend belangrijk.

Het kan gebeuren dat aanvullend bloedonderzoek ingezet wordt om een beter beeld te krijgen van uw vitamine- en mineralenstatus, ontstekingsactiviteit, cholesterol, bloedsuiker en orgaanfuncties. Dit kunt u aanvragen bij uw huisarts en derhalve vergoed krijgen. Soms moet er een ander bloedonderzoek verricht worden wat alleen bij Natura Foundation kan.

2. Opstellen behandelplan (tijdens intake en als voorbereiding 2e consult)

Aan het eind van het intakegesprek is het zeer waarschijnlijk dat ik al wat adviezen geef en regelmatig ook supplementen adviseer. Uiteraard geef ik u alvast inzicht in de onderliggende werkingsmechanismen. Hierbij leg ik uit waardoor ik denk dat uw klachten veroorzaakt worden.

Hierna maken we een vervolgafspraak, waarvoor ik een opzet behandelplan maak, mogelijk nog wat zaken moet uitzoeken, wat heb om over na te denken en waar nodig, collega’s raadpleeg. Hier is dus tijd voor nodig.

3. Klacht in kaart/ behandelplan (2e consult)

We bespreken wat er uit het eerste consult, mijn denkwerk en eventueel nader onderzoek gekomen is.

Samen maken we uw behandelplan. Hierbij kijken we wat voor u haalbaar is. De één wil grote stappen maken, de ander kan dat soms niet. Gericht op uw eigen tempo en aangepast aan uw situatie maken we een plan. Stap voor stap zult u resultaat gaan behalen.

Een behandelplan bestaat uit adviezen over leefstijl, voeding, beweging, ontspanning en waar nodig supplementen. Naast het behandelplan wordt regelmatig gesproken over hoe sommige dingen aangepakt zouden kunnen worden. U krijgt niet alleen adviezen van mij maar ook “tips en tricks”. 

Eventueel voorgeschreven supplementen zult u niet voor altijd hoeven gebruiken! Dat is helaas een veel gehoorde misvatting. De meeste supplementen zijn ter ondersteuning van het proces naar gezond(er) worden.

 4. Vervolgconsulten (3e consult)

Geheel afhankelijk van de klacht(en) waarmee u komt, volgt er een 3e consult. Zo is voor de behandeling van overgangsklachten een 3e consult vaak helemaal niet nodig. Het spreekt voor zich dat complexe zorgvragen zoals chronische vermoeidheid wèl vaak een 3e consult nodig hebben.

Voor een duurzaam effect zijn soms meerdere consulten nodig. In samenspraak zullen we een derde consult inplannen. Meestal vindt dit ongeveer 6-8 weken later plaats. Tijdens een vervolgconsult bespreken we uw voortgang en wordt uw behandelplan aangescherpt of bijgesteld als dat nodig is. 

Ik streef ernaar om met 3 consulten, samen met u, al een heel eind op weg te zijn! Soms is het nodig om extra consulten in te plannen. Dat is geheel afhankelijk van de klacht(en) waarmee u komt en uiteraard uzelf.