Uzelf wapenen tegen Corona

Als u op deze pagina komt dan denkt u, net als ik: “Het is niet de vraag òf ik met het Coronavirus besmet wordt, maar wanneer….” En dat is terecht. Het SARS-Cov2 virus past zich razend snel aan de omgeving aan, vooral de omgeving waar het zich graag vermeerdert en dat is in mensen. De nieuwe besmettelijkere varianten van het Coronavirus maken een opmars, die voor verontrustende beelden zorgt. De Britse variant veroorzaakt overvolle ziekenhuizen in Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de Zuid-Afrikaanse variant en, momenteel nog in mindere mate, de Braziliaanse variant zijn ook al in Nederland. Een derde golf met meer besmettingen van de Britse variant wordt door het OMT en het kabinet voorspeld. Reden tot zorgen? Ik zeg: ja.

Besmetting met het Coronavirus is niet altijd te voorkomen. Natuurlijk wassen we onze handen, blijven we op anderhalve meter van elkaar en ontvangen we momenteel maximaal maar één persoon per huishouden per dag. Maar dat geeft helaas geen garantie…

Daarnaast is het vooral heel belangrijk om een goede gezondheid te behouden en te zorgen voor een sterk immuunsysteem. Oòk als u weet dat u een onderliggend lijden heeft zoals diabetes, COPD of overgewicht, kunt ook u zorgen dat u beter beschermd bent bij contact met het Coronavirus.

Dat we doen door:

  • het vergroten van de metabole gezondheid,
  • het versterken van de natuurlijke antivirale weerstand,
  • het remmen van een overmatige ontstekingsreactie en
  • het behoud van spiermassa.

Verbetering van de conditie van het immuunsysteem is al in enkele weken te bereiken.

Ook mentaal gezond blijven is belangrijk: Het gevoel van zelfredzaamheid, waarbij u zelf regie over het leven kan terugnemen door geïnformeerd te worden over hoe gezond te leven zodat u beter beschermd bent.

Maak een afspraak en zorg dat u klaar bent als het Coronavirus in uw buurt komt. Dat geeft een geruster gevoel!