Restklachten na een Corona-infectie

U heeft een infectie met het Coronavirus doorgemaakt en herstelt slecht en / of heeft last van hardnekkige restklachten. Dit wordt ook wel lange Covid-19 of Post Covid Syndroom genoemd. Deze klachten komen vooral voor bij jongere mensen die niet op de Intensive Care gelegen hebben.

Veel voorkomende restklachten zijn onder andere:

  • Aanhoudende vermoeidheid / slechte conditie
  • Geestelijke moeheid / concentratieverlies / depressief gevoel
  • Nog steeds niets kunnen ruiken en soms ook proeven
  • Kortademigheid / benauwd / drukkend gevoel op de borst
  • Vermoeide spieren / verlies spierkracht
  • Slaapproblemen

Deze restklachten ontstaan doordat het virus nog niet goed opgeruimd is door het immuunsysteem. En dat kan het helaas niet alleen aan!

Afhankelijk van welke restklachten u heeft gaan we samen aan het werk om u weer gezond, fit en terug in uw kracht te krijgen. Het adviesplan zal gericht zijn op het terug krijgen van uw energie, het opheffen van de “brainfog” zoals dat genoemd wordt (in goed Nederlands brein-mist), het terugkrijgen van uw conditie, zowel geestelijk als lichamelijk, opheffen van ademhalingsklachten en een gezonde slaap. Alles uiteraard afhankelijk van welke klachten u ondervindt. Uw adviesplan wordt specifiek voor u gemaakt en is geen routine protocol.

Momenteel hoort u over lange revalidatietrajecten. Deze trajecten worden ingezet bij patiënten die spierkracht en energie ingeleverd hebben en al moeite hebben met trap lopen en douchen. Bij de behandeling van restklachten is werken aan energie en kracht pas mogelijk als de aanwezigheid van virusdelen in uw systeem, onder andere in de hersenen, opgelost is. Ze zijn daar terecht gekomen via de neuszenuw en aangezien ze door de bloed-hersen barrière gegaan zijn, is het lastig om daarbij te komen. De orthomoleculaire geneeskunde wordt zeer specifiek ingezet, middels doelgerichte supplementen, om u te ontdoen van deze rest-virusdelen.

Daarna wordt er, indien nodig, gewerkt aan het tot rust brengen van het immuunsysteem. Als dat nog steeds 24/7 aan het werk is, kost dat energie. En laat die er nu juist niet zijn…

Daarnaast zal er met behulp van orthomoleculaire inzichten gewerkt worden aan het verhogen van uw energie, ook via specifieke trainingen. Deze zijn toegesneden op een persoonlijk beweeg-adviesplan rekening houdend met uw grenzen (lees: geen trainingsschema!). U hoeft daarvoor absoluut niet naar een sportschool. Waar nodig zal uw energie extra ondersteund worden middels specifieke supplementen.

Als het lichaam weer tot rust en op krachten gekomen is, wordt er, indien daar nog klachten van zijn, aandacht gegeven aan het herstellen van spier- en longweefsel. Er is gelukkig heel veel mogelijk!