Over mij

Als u overweegt om bij mij voor behandeling te komen, is het vast aangenaam te weten wie ik ben. Vandaar een relatief korte samenvatting over mij.

Ik ben 58 jaar en moeder van 2 kinderen, die ondertussen 22 en 24 jaar zijn, uit huis wonen en studeren. Eind 2012 ben ik gescheiden en leef nu samen met mijn vriend. We zijn beiden blij met het 50+ zijn en de levenservaring die we daarbij opgedaan hebben. Dat levert een goed gevulde rugzak op en bij mij veel begrip (en ervaring) voor wat er zoal komt kijken in het leven en specifiek voor jou als patiënt ten aanzien van jouw klachten en wat de klachten met jou (en jouw omgeving) doen.

Na mijn studie geneeskunde en mijn specialisatie tot chirurg en oncologisch chirurg, was ik tot 2005 als chirurg verbonden aan het Streekziekenhuis Zevenaar (nu Alysis Zorggroep / Rijnstate Ziekenhuis). Toen ik door lichamelijke klachten niet meer kon opereren, ben ik de Master of Health (MBA) opleiding gaan volgen aan de Erasmus Universiteit. Aansluitend heb ik tot 2013 gewerkt als adviseur, coach en manager in de zorg.

 

 

 

Tijdens mijn praktijkjaren als arts en chirurg heb ik regelmatig mogen ervaren hoe lichaam en geest elkaar versterken als ze in balans zijn. Helaas ook waar dit toe kan leiden als die balans er niet is.

Tijdens mijn jaren als manager in de zorg, bleef de èchte zorg me roepen. Ik wilde weer voor mensen gaan zorgen. Maar dan op mijn manier, via een volledig holistische benadering.

Toenemend bemerkte ik in mijn praktijk hoezeer de klachten van vrouwelijke cliënten mede beïnvloed worden door hormonen. De opleiding Care for Women specialist ronde ik af in 2016. Aansluitend volgde ik de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde volgens de klinische Pycho-Neuro-Immunologie in 2018.

Deze laatste opleiding is een enorme verrijking. Nu kan ik zowel uit de reguliere geneeskunde als uit de complementaire geneeskunde kijken naar klachten en vervolgens van beide werelden het beste inzetten. Een mens bestaat uit lichaam, ziel, geest en het sociaal functioneren, die continue in gesprek zijn met elkaar. Ik ga dat gesprek met u volgen en samen gaan we op weg naar een betere gezondheid voor u.

Naast mijn opleiding tot arts en (oncologisch) chirurg heb ik de volgende opleidingen voltooid:

 • Orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI (Natura Foundation diploma)
 • Orthomoleculair specialist (Sagho certificaat)
 • Orthomoleculair therapeut (Sagho certificaat)
 • Care for Women specialist (diploma)
 • Oosterse massagetechnieken  (certificering)
 • Sportmassage (diploma)
 • Medical Taping (certificering)
 • Reanimatie en AED (internationale certificering), verplicht voor sportmasseurs

Sinds 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van:

 • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS), Myalgische encefalomyelitis (ME) en Fibromyalgie
 • Stress, stemming- en slaapproblemen     
 • Covid-19 (Corona): preventie, interventie bij acute besmetting en behandeling van restklachten

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging BATC. Hierdoor zijn de behandelingen bij de veel zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering te declareren. Deze declaraties gaan niet ten koste van de eigen bijdrage.