Over mij

Als u overweegt om bij mij voor behandeling te komen, is het vast aangenaam te weten wie ik ben. Vandaar een relatief korte samenvatting over mij.

Ik ben 57 jaar en moeder van 2 kinderen, die ondertussen 21 en 23 jaar zijn, uit huis wonen en studeren. Zeven jaar geleden ben ik gescheiden en leef nu samen met mijn vriend. We zijn beiden blij met het 50+ zijn en de levenservaring die we daarbij opgedaan hebben. Dat levert een goed gevulde rugzak op en bij mij veel begrip (en ervaring) voor wat er zoal komt kijken in het leven en specifiek voor u als patiënt ten aanzien van uw klachten en wat uw klachten met u (en uw omgeving) doen.

Na mijn studie geneeskunde en mijn specialisatie tot chirurg en oncologisch chirurg, was ik tot 2005 als chirurg verbonden aan het Streekziekenhuis Zevenaar (nu Alysis Zorggroep). Toen ik door lichamelijke klachten niet meer kon opereren, ben ik de Master of Health (MBA) opleiding gaan volgen aan de Erasmus Universiteit.
Aansluitend heb ik tot 2013 gewerkt als adviseur, coach en manager in de zorg.

 

 

 

Tijdens mijn praktijkjaren als chirurg heb ik altijd open gestaan voor andere geneeskundige invalshoeken. Ik heb regelmatig ervaren hoe lichaam en geest elkaar versterken als ze in balans zijn.

Helaas ook waar dit toe kan leiden als die balans er niet is.Nadat ik, als gevolg van mijn scheiding, niet meer kon werken als manager (twee pubers van 14 en 16 jaar hebben best veel aandacht nodig), waren de ervaringen tijdens mijn tijd als chirurg voor mij aanleiding om me opnieuw te richten op de zorg voor mensen. Dat bleef trekken maar nu wilde ik een volledig holistische benadering kunnen uitoefenen.

Ik startte een praktijk aan huis, bestudeerde diverse massagetechnieken en behaalde mijn diploma als erkend sportmasseur.

Toenemend bemerkte ik in de praktijk hoezeer de klachten van vrouwelijke cliënten mede beïnvloed worden door hormonen. Een goede reden om ook de opleiding Care for Women specialist te volgen.

Die opleiding was eigenlijk maar het topje van de ijsberg. Eenmaal bezig daarmee, miste ik de diepgang op de andere vlakken van de reguliere geneeskunde. Ik kon heel goed vrouwen helpen met hormonale klachten, maar had niet de kennis om dat verder uit te breiden naar andere klachtenpatronen.

Begin 2018 heb ik, na 14 jaar “overleven”, toegegeven aan een algemeen gevoel van uitputting. Ik ben tijdelijk gestopt met de praktijk, heb 2 maanden geslapen en heb me vervolgens vol overgave gestort op de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde volgens de klinische PNI, waarvan ik de 3 jaar in een verkorte opleiding in ruim een half jaar met succes heb afgerond.

Deze laatste opleiding is een enorme verrijking. Nu kan ik zowel uit de reguliere geneeskunde als uit de complementaire geneeskunde kijken naar klachten. En vervolgens van beide werelden het beste inzetten.

Naast mijn opleiding tot arts en (oncologisch) chirurg heb ik de volgende opleidingen voltooid:

  • Orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI (Natura Foundation diploma)
  • Orthomoleculair specialist (Sagho certificaat)
  • Orthomoleculair therapeut (Sagho certificaat)
  • Care for Women specialist (diploma)
  • Oosterse massagetechnieken  (certificering)
  • Sportmassage (diploma)
  • Medical Taping (certificering)
  • Reanimatie en AED (internationale certificering), verplicht voor sportmasseurs

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging BATC. Hierdoor zijn de behandelingen bij de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering te declareren. Deze declaraties gaan niet ten koste van de eigen bijdrage.